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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agrobiologia. |
Data corrente: |
05/03/2009 |
Data da última atualização: |
17/03/2009 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
FAGUNDES, G. M.; DIAS, J.; COLOMBARI, A. A.; FARIA, M. H.; VIEIRA, M. S.; LIMA, C. A. R.; SOARES, J. P. G. |
Afiliação: |
João Paulo Guimarães Soares, Embrapa Agrobiologia. |
Título: |
Desempenho produtivo de duas linhagens de poedeiras comerciais em sistema agroecológico. |
Ano de publicação: |
2008 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 5., 2008. Aracaju. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Parceria: UFRRJ. |
Palavras-Chave: |
Galinha poedeira; Sistema orgânico. |
Thesagro: |
Produção. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00671naa a2200229 a 4500 001 1630449 005 2009-03-17 008 2008 bl --- 0-- u #d 100 1 $aFAGUNDES, G. M. 245 $aDesempenho produtivo de duas linhagens de poedeiras comerciais em sistema agroecológico. 260 $c2008 500 $aParceria: UFRRJ. 650 $aProdução 653 $aGalinha poedeira 653 $aSistema orgânico 700 1 $aDIAS, J. 700 1 $aCOLOMBARI, A. A. 700 1 $aFARIA, M. H. 700 1 $aVIEIRA, M. S. 700 1 $aLIMA, C. A. R. 700 1 $aSOARES, J. P. G. 773 $tIn: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 5., 2008. Aracaju.
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Registro original: |
Embrapa Agrobiologia (CNPAB) |
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Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
28/09/2021 |
Data da última atualização: |
10/06/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
ANDRE, R. S.; CAMPANER, K.; FACURE, M. H. M.; MERCANTE, L. A.; BOGUSZ, S.; CORREA, D. S. |
Afiliação: |
DANIEL SOUZA CORREA, CNPDIA. |
Título: |
Nanocomposite-based chemiresistive electronic nose and application in coffee analysis. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
ACS Food Science Technology, v. 1, 2021. |
Páginas: |
1464-1471 |
DOI: |
https://doi.org/10.1021/acsfoodscitech.1c00173 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The demand for accurate and rapid quality inspection of agricultural and food products has progressively increased since it is one of the important key attributes in determining consumer preference. In this sense, electronic nose (e-nose) devices capable of capturing a “smellprint” of food products, combined to pattern recognition tools are advantageous for the discrimination of similar complex mixtures. The design of the sensing units composing the e-nose requires a judicious choice of materials with distinct selectivity and specificity for achieving outstanding performance. The present work reports on the development of an e-nose based on nanocomposites obtained by the combination of ZnO, In2O3, and ZnO/In2O3 nanoparticles with polypyrrole and poly(styrenesulfonate). The sensor array was composed by six sensing units, which were exposed to 17 coffee samples. The coffee samples were successfully discriminated by quality level with the aid of principal components analysis and Euclidian distances by dendrograms. Therefore, the sensor array made with nanocomposites is promising as an alternative tool for monitoring the quality and classification of coffee samples. |
Palavras-Chave: |
Conducting polymer; Semiconductor nanoparticles; Sensor array. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01909naa a2200241 a 4500 001 2134826 005 2022-06-10 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1021/acsfoodscitech.1c00173$2DOI 100 1 $aANDRE, R. S. 245 $aNanocomposite-based chemiresistive electronic nose and application in coffee analysis.$h[electronic resource] 260 $c2021 300 $a1464-1471 520 $aThe demand for accurate and rapid quality inspection of agricultural and food products has progressively increased since it is one of the important key attributes in determining consumer preference. In this sense, electronic nose (e-nose) devices capable of capturing a “smellprint” of food products, combined to pattern recognition tools are advantageous for the discrimination of similar complex mixtures. The design of the sensing units composing the e-nose requires a judicious choice of materials with distinct selectivity and specificity for achieving outstanding performance. The present work reports on the development of an e-nose based on nanocomposites obtained by the combination of ZnO, In2O3, and ZnO/In2O3 nanoparticles with polypyrrole and poly(styrenesulfonate). The sensor array was composed by six sensing units, which were exposed to 17 coffee samples. The coffee samples were successfully discriminated by quality level with the aid of principal components analysis and Euclidian distances by dendrograms. Therefore, the sensor array made with nanocomposites is promising as an alternative tool for monitoring the quality and classification of coffee samples. 653 $aConducting polymer 653 $aSemiconductor nanoparticles 653 $aSensor array 700 1 $aCAMPANER, K. 700 1 $aFACURE, M. H. M. 700 1 $aMERCANTE, L. A. 700 1 $aBOGUSZ, S. 700 1 $aCORREA, D. S. 773 $tACS Food Science Technology$gv. 1, 2021.
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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